Ontspannen presenteren 


Je hoeft niet over te lopen van zelfvertrouwen om een goede presentatie te geven. Zelfkennis is veel belangrijker. Welke belemmeringen werp je zelf op? Waarom voel je spanning in een bepaalde setting? Waar zit jouw drive en aanstekelijke energie op een onderwerp? Na deze energieke training sta je ontspannen en met meer plezier voor een groep.  

Voor wie 

Deze training is voor mensen die regelmatig voor groepen staan en zich daarbij relaxter willen voelen. De trainingen worden individueel of voor groepen van maximaal 6 personen gegeven. 


Wat we doen 

De training van zes uren is opgedeeld in blokken.

1. Interactieve kennismaking
Wie ben je, wat is jouw verhaal en welke sterke punten helpen je daarbij? Hoe wil je je graag voelen voor een groep?

2. Inzichten in de psychologie tijdens presenteren
Je leert waar stress vandaan komt tijdens een presentatie, welke belemmerende overtuigingen we te vaak hebben en hoe je jezelf kunt herprogrammeren naar ontspanning.

3. Oefeningen
Met elkaar train je jezelf in aandachtsvol en daarmee ontspannen je verhaal vertellen.

- lunch -

4. Taal is alles
In dit onderdeel leer je welke formuleringen helpen bij jouw doel. Overtuig jezelf en anderen met woorden die positief resoneren.

5. Voorbereiding
Je werkt aan de opbouw van jouw verhaal in een paar stappen en ik deel de belangrijkste lessen over de ultieme voorbereiding.

6. Presentatie 3.0
Met alle opgedane inzichten en tools geef je vorm aan jouw nieuwe verhaal en werkwijze.

Natraject 

De presentatie krijg je na de training toegestuurd, evenals de oefeningen.  Na de training ben ik een jaar lang nog telefonisch beschikbaar om te sparren over een presentatie of vragen die je hebt. 


Investering 

Groepstraining
Deze training in een kleine groep kost 450 euro per persoon. Dat is exclusief BTW en inclusief de locatie, koffie en thee met iets lekkers en een heerlijke lunch.

1 op 1 

Wil je liever individueel een hele dag training? Dat kan natuurlijk ook. Dan duiken we nog dieper in jouw verhaal en jouw sector en de uitdagende situaties die daarbij horen. Je neemt je laptop mee en we maken één of meerdere presentaties op maat. De investering voor deze training is 950 euro. 

Dit zeggen anderen 

Toby Ellson - EY

Marijke huren we in om collega's te trainen in de omgang met media. Trainen is daarbij een groot woord. Marijke verstaat namelijk de kunst om scherp maar met zachte hand verhalen levend en persoonlijk te maken. Dat levert uiteindelijk betere presentaties op; menselijk, authentiek en onderscheidend. 


Vrijdag 1 maart 

Den Haag  


Vrijdag 8 maart

Sneek 


Op aanvraag in heel Nederland. 

Over Marijke 

Als één van de meest geboekte dagvoorzitters weet ik hoe het is om voor kleine en immens grote groepen te staan. In de afgelopen vijftien jaar kreeg ik vaak de vraag: Ben je dan niet gespannen? Oh zeker. Maar ontspannen genoeg om plezier te beleven en beter na te denken over welke impact ik wil bereiken. Dat plezier gun ik iedereen. Nog te vaak zie ik professionals een hekel hebben aan presentaties of vergaderingen. Zonde. 

In combinatie met inzichten uit de psychologie deel ik mijn lessen uit de praktijk. Deelnemers geven aan dat ze meer lol, controle en ontspanning ervaren na de training. 

Neem vrijblijvend contact op 

Netherlands

* Ik wil graag regelmatig marketing updates, nieuwtjes en speciale aanbiedingen van je ontvangen per e-mail. Ik kan mijn toestemming op elk gewenst moment intrekken door op de afmeldlink onderaan elke marketingmail te klikken of door je een verzoek per mail te sturen.

Onze privacyverklaring is van toepassing.